Utbilda dig till sommelier om du vill jobba med vin

Om du tycker om att kombinera mat och vin och är intresserad av hur jordmån, olika typer av druvor och lagring påverkar ett vin kanske en utbildning till sommelier kan passa dig?

Kunskap om mat och vin hos Vinoteket

Du behöver inte arbeta som sommelier bara för att du utbildat dig till detta, vinkunskap är en nyckel till härliga mat- och vinupplevelser, t.ex. när du beställer från Vinoteket på nätet. Vinoteket är en bra källa till kunskap att börja med innan du tar steget till en hel sommelierutbildning. Här finns massor av fakta, tips och även recept.

Precis som hos Vinoteket kommer du att lära dig massor om vin, olika regioner och världsdelar, årgångar, hur vin produceras och hur det ska serveras. Arbetsmarknaden för sommelierer är god och du har chans att arbeta på välrenommerade restauranger både i Sverige och utomlands.

Utbilda dig till sommelier

En sommelier är kunnig inom mat och vin och kan arbeta på restauranger som ansvariga för att välja och köpa in viner till restaurangen och hjälpa gästerna att välja viner till maten. Om du söker en [utbildning: https://www.expressen.se/allt-om-vin/lar-dig-om-vin/plugga-till-en-vinexpert-hitta-ratt-utbildning/ ] till sommelier är det viktigt att se till att utbildningen är godkänd av den svenska sommelierföreningen som i sin tur är en del av den internationella Association de la Sommellerie International (ASI).

Relaterade inlägg