Hitta rätt utbildning för dig

Det är lätt att känna sig osäker på sitt yrkesval när det finns så många utbildningar och vägar att gå. Många yrken kanske du aldrig hört talas om men skulle passa perfekt. En sådan inriktning kan vara att jobba med inomhusmiljö, ventilation och radonmätning.

Ett yrke som gör skillnad

Om du gillar problemlösning och varierande arbetsuppgifter är en karriär på radea.se något att fundera på. Inom radea.se jobbar du med kvaliteten på luft inomhus, vilket kan innebära att mäta radonhalter, ge råd och installera ventilationssystem, försäljning och kundkontakter. Du träffar både privatpersoner och chefer inom företag, Ett samhällsviktigt jobb där du möter människor och får möjlighet att göra deras vardag bättre och säkrare. Har du ett intresse för teknik och projektledning är det ett plus men det viktigaste är att du gillar att möta olika människor och har förmågan att se lösningar.

Det finns många utbildningar på universitet och högskolor både på distans och platsbundna. Ingenjör är en bred utbildning med många valmöjligheter, eller varför inte ett program i projektledning. Det går även bra att plocka ihop enskilda kurser med hjälp av en studievägledare på universitetet eller i din kommun. Efter några kurser kommer du få en tydligare bild av vad som känns mest intressant och vilken inriktning du vill ha på din examen.

Arbetet är en stor del av livet och det är aldrig försent att utbilda sig. Idag finns även omställningsstödet som gör det ekonomiskt lättare för dig som vill byta inriktning och redan använt studielånet. Inriktningen miljö, hälsa och teknik är en aktuell och spännande bransch där erfarenhet av andra yrken tidigare i livet bara är till en fördel. En bra idé är att kika runt på olika hemsidor som radea.se för att få inspiration och förhoppningsvis hitta det där yrket som känns helt rätt.

Relaterade inlägg