Presentera din utbildning med en animerad reklamfilm

Tänker du starta en studiecirkel, kurs eller någon annan form av utbildning? Då vet du säkert att det kan vara ganska svårt att nå ut till intressenter på rätt sätt. Kanske är det svårt att förklara exakt vad utbildningen går ut på eller så vill du nå rätt grupp på ett smidigt sätt? Tänk om du då kunde visa din vision med hjälp av rörlig bild? Det kan du faktiskt. Du kan nämligen skapa en animerad reklamfilm. Läs vidare för att ta reda på hur det går till.

Vad är en animerad reklamfilm?

Kanske funderar du lite över vad en animerad reklamfilm är. Det kan också hända att du oroar dig för att du ska behöva animera själv? Då kan du känna dig lugn med att så inte är fallet. Du kan nämligen anlita ett företag som gör själva animeringen åt dig. Marknadsföring i form av animerad reklamfilm har ökat i popularitet de senaste åren. Det beror troligen på att företagare har sett nyttan i att kommunicera ut ett budskap snabbt och enkelt. Vill du själv skapa en film om din utbildning? Då behöver du bara surfa in på explainer.se och berätta om din vision. De är experter på att ta ut den viktigaste essensen av det du vill säga och paketera det i en snygg animerad film. Denna film kan du sedan använda i både marknadsförings- och utbildningssyfte.

Varför animerad reklamfilm?

Skulle det inte vara enklare att dra ihop ett gäng skådespelare och själv producera en reklamfilm kanske du undrar? Jo, kanske, men det är viktigt att komma ihåg att en sådan produktion ofta blir väldigt dyr. Dessutom är det svårt att som amatör få till en film av tillräckligt hög kvalitet. Väljer du istället en animerad film får du en riktigt bra informationsfilm till en mycket lägre kostnad. Visst är folkbildning viktigt men som utbildare har du förmodligen inte den allra fetaste kassan. Då är det skönt med en lösning som är kostnadseffektiv.

En animerad reklamfilm brukar också hålla sig mycket längre över tid. I en film med riktiga skådespelare är det lätt att se när filmen börjar bli gammal. Det beror på att saker som till exempel modebild förändras. I en animerad film är inte sådant lika framträdande, något som gör att filmen håller längre.

Så kan filmen användas

Funderar du över hur du ska använda din film? Den kan användas på mängder av sätt. Du kan till exempel lägga ut den på sociala medier eller köpa en reklamplats för den. Filmen är också perfekt att lägga på din hemsida för att bättre förklara den utbildning du tänker erbjuda. Animerade filmer passar också bra i utbildningssyfte då de är tydliga eftersom all onödig kringinformation har tagits bort.

Som du säkert förstår vid det här laget är en film av den här typen en riktigt bra investering som du kan använda länge. Surfa därför in hos explainer.se och titta på möjligheterna att göra en egen film. Risken är liten för att du kommer att ångra dig.

Relaterade inlägg